ولادت امام حسین (ع) و روز پاسدار چه روزی است
ولادت امام حسین (ع) و روز پاسدار در سال 99 | تاریخ : |
---|---|
تاریخ به شمسی | شنبه, ۹ فروردین ۱۳۹۹ |
تاریخ به قمری | السبت, ٤ شعبان ١٤٤١ |
تاریخ به میلادی | Saturday, March 28, 2020 |
9 فروردین مصادف با ولادت سالار شهیدان، امام حسین علیه السلام و روز پاسدار میباشد .
ولادت امام حسین(ع)
پیش از آنکه حضرت زهرا علیه السلام به امام حسین علیه السلام باردار شود، جبرئیل بر پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم نازل شد و عرض کرد: «پسری برایت متولد میشود که امتت او را پس از تو شهید میکنند؛ و امامت در نسل اوست». آن حضرت خبر ولادت چنین مولودی را به علی وفاطمه علیه السلام اعلام نمود
روز سوم ماه شعبان سال چهارم هجری قمری در شهر مدینه منوره دیده به جهان گشود.
پدرش بزرگوارش امام علی علیه السلام امام اول شیعیان و مادر گرامیشان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها میباشند.
چون خبر ولادتش به پیامبر گرامیاسلام (ص) رسید،به خانهی حضرت علی و فاطمه (ع) آمد و اسماء را فرمود تا کودکش را بیاورد.اسماء او را در پارچه یی سپید پیچید و خدمت رسول اکرم (ص) برد،آن گرامیبه گوش راست او اذان و به گوش چپ او اقامه گفت
به روزهای اول یا هفتمین روز ولادت با سعادتش،امین وحی الهی،جبرئیل،فرود آمد و گفت:
سلام خداوند بر تو بادای رسول خدا،این نوزاد را به نام پسر کوچکهارون «شبیر» (4) که به عربی «حسین » خوانده میشود،نام بگذار. چون علی (ع) برای تو بسانهارون برای موسی بن عمران است جز آنکه تو خاتم پیغمبران هستی.
و به این ترتیب نام پر عظمت «حسین »از جانب پروردگار،برای دومین فرزند فاطمه انتخاب شد.
به روز هفتم ولادتش،فاطمهی زهراء که سلام خداوند بر او باد،گوسفندی را برای فرزندش به عنوان عقیقه کشت،و سر آن حضرت را تراشید و هم وزن موی سر او نقره صدقه داد.
زندگی نامه مختصری از امام حسین (ع)
لقب او خامس آل عبا، سبط، شهید، وفى ، زکى و… بود
پدر او حضرت على بن ابى طالب (ع) و مادرش حضرت فاطمه (س) بود او در شنبه سوم شعبان ، سال چهارم هجرى در مدینه به دنیا آمد و از خداوند 57 سال عمر گرفت
از دوران کودکى تمام وقت و زندگی خودرا در کنار رسول خدا (ص ) سپرى نمود. او شجاعترین امت حضرت محمد (ص ) بود و شجاعت حضرت محمد (ص ) و حضرت على (ع ) در ایشان جمع بود.خداوند در تربت ایشان شفا، و در داخل حرم امام حسین (ع ) استجابت دعا را قرار داده است . پیامبر (ص ) در حقش فرمود: احب اللّه مَن احب حسینا یعنى : خداوند دوست میدارد کسى را که حسین را دوست بدارد. پیامبر(ص ) در حق او و برادر گرامى اش امام حسن (ع ) فرمود: دو فرزند من حسن و حسین پیشوایان امت مى باشند خواه زمام امور به دست بگیرند و یا نگیرند.پس از شهادت امام حسن (ع ) در سال ۵۰ هجرى ، امام حسین (ع ) عهده دار امر امامت گردید.
علت نام گذاری نام امام حسین چه بود؟
در آن روز فرخنده، طفل را به محضر رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) آوردند. علی (علیه السّلام) آنچنان که وظیفه داشت و نیز به رسم ادب و احترام، از ایشان خواست که همچون فرزند نخست، نام گذاری این نورسیده را نیز بر عهده گیرند. پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) هم به امر الاهی(13) او را به نام فرزندهارون، “حسین” خواند.(14) نامیکه معرّب نام عبری “شَبیر”، نام پسر کوچکترهارون؛ جانشین موسی (علیه السّلام)؛ بود. محمّد (صلّی الله علیه و آله و سلّم) و موسی، علی وهارون، شبر و حسن، شبیر و حسین؛ تشابهی که پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) بعدها آن را در یک واقعهی بسیار مهمّ تاریخی یادآوری کرد و خطاب به علی (علیه السّلام) فرمود: “یا علی! جایگاه تو نسبت به من، نظیر جایگاههارون نسبت به موسی است؛
با این تفاوت که سلسلهی پیامبران با من خاتمه مییابد.
نسب امام حسین علیه السلام
رهبر نهضت عظیم عاشورا از تباری است که نسل در نسل جزو انبیا و اولیای الهی بوده اند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم در توصیف این خاندان میفرمایند: «ما اهل بیت از نور آفریده شده ایم و نبوّت در تبار ما تداوم یافته و شاخ و برگ آن در خاندان ما گسترده شده و میوه و ثمره اش نیز در آن به ظهور رسیده است و به عنایت خدای عزّوجل هیچ گونه پلیدی و آلودگی در این تبار راه نیافته است». هم چنین نُه تن از حجتهای الهی نیز از نسل امام حسین علیه السلام اند که آخرین آنها منجی عالم بشریت است که جهان را از عدل و داد پر خواهد ساخت.
با توجه به ابعاد مختلف شخصیت امام حسین علیه السلام برای آن حضرت القاب بسیاری ذکر شده که از جمله آنهاست: رشید، طَیِّب، وفیّ، زَکیّ، سعید و سیّد. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم اغلب امام حسین علیه السلام را با لقب «سَیِّدُ شَبابِ اَهْلِ الجَنَّه» یعنی سرور جوانان بهشت و امیرالمؤمنین علی علیه السلام آن حضرت را با لقب «سَیِّدُالشُهداء» یاد میکردند. روی هم رفته برای امام حسین علیه السلام حدود 313 نام و لقب در مجموعه کتابهای سیره ذکر شده است که هر یک از آنها به یکی از کمالات آن حضرت اشاره دارند. برخی دیگر از القاب و کینههای آن حضرت عبارت است از: اباعبدالله، اَبوُالاَئِمَه، السِبْطُ الثانی، الامام الثالث، التابِعُ لِمَرْضاتِ اللّه، و مُبارک.
علت شهادت امام حسین(ع)
پس از روى کار آمدن یزید، امام که او را نالایق میدانست تن به ذلت بیعت و سازش با او را نداد و براى افشاى او به فرمان خدا از مدینه به مکه و سپس به طرف کوفه و کربلا حرکت کردند و همراه با یاران خود با لب تشنه توسط دشمنان اسلام شهید شدند. صالح بن وهب مزنى ، سنان بن انس و شمر بن ذى الجوشن ، کسانی بودند که در کشتن امام بزرگروار ما نقش داشتند. امام حسین(ع) جمعه دهم محرم ، سال ۶۱ هجرى در کربلا به مقام شهید رسید.
روز پاسدار
در سال 1358 حضرت امام خمینی ره, سوم شعبان روز ولادت امام حسین (ع) را روز پاسدار نامگذاری نمودند
پاسدار در لغت به معنی نگهبان و مراقب است و پاسداران، کسانی هستند که در حساس ترین لحظات تاریخ، از میان مردمان برمیخیزند و همچون دژی استوار، مردانه در راه رسیدن به حق و حقیقت و حفظ آن گام برمیدارند. کمر بستن برای احیای حقیقت خواهی، همتی جانانه میطلبد که تنها از مردانی چون حسین علیه السلام برمیآید. آزادگی و شورِ حقیقت جویی حسین علیه السلام چنان حماسهای آفرید که تا زمان، زمان است، نامش جاودان و مایه احترام انسانهای حق طلب خواهد بود. در تاریخ انقلاب اسلامیایران نیز نمونههایی از رادمردی پاسدارانی را میتوان یافت که برای دفاع از کیان و کشور خود، به فداکاری پرداختند. افرادی که با روحیه شهادت طلبی، انسجام درونی و خلاقیت نظامی، در صحنههایی مختلف به نبرد پرداختند. تشابه عملکرد و هم خوانی اهداف پاسداران با سیره عملی امام حسین علیه السلام ، موجب شد تا روز تولد مبارکش به عنوان «روز پاسدار» تعیین شود.
پاسدار هر جا که باشد، باید به روح پاسداری توجه کند. یکی از اهداف حضرت امام خمینی رحمه الله از تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامیاین بود که نیروی مسلحی پدید آید که در این تشکیلات نظامی، فکر، عقیده و ایمان؛ یعنی عوامل معنوی قدرت در تمام اجزا رعایت شود.